Top

Baston Karafırın

Yüksek su kaldırma kapasitesine sahiptir ve fazla ürün vermektedir. Yoğrulduktan ve fermantasyondan sonra hamurun kendini bırakmama özelliği vardır. Fermantasyondan sonra iyi bıçal açma özelliğine sahiptir. Ekmek fırında pişirildikten sonra içi beyaz, düzgün ve ince gözeneklere sahiptir. İnce parlak kabul yapısı yüksek kaliteli undan dolayı hacimli ekmek vermektedir. Ekmeğin uygun koşullarda saklandığından tazeliğini ve yumuşaklığını korur.

Mikrobiyolojik Özellikleri
Türk Gıda kodeksi mikrobiyolojik kriterler tebliğinde tahıl unlarına ait mikrobiyolojik değerler geçerlidir.

Baston Karafırın

Fiziksel, Kimyasal ve Duygusal Özellikler

Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri
Yaş Gluten % min. 28
Normal Sedimontasyon ml min. 44
Gecikmeli Sedimontasyon ml min. 60
Nem (km'de) % max 14,5
Protein (Nx5,7 km'de) % min. 10,50
Kül (km'de) % 0,70 < kül < 0,80
Extensoraph Değerleri (135 dk'da)
Su Kaldırma % min. 54
Enerji cm2 min. 132
Uzayabilirlik mm min. 127
Direnç, BU min. 848
Duygusal Özellikler
Görünüş Yabancı madde içermeyen
Normal Sedimontasyon ml Yabancı tat içermeyen
Gecikmeli Sedimontasyon ml Yabancı koku içermeyen
Nem (km'de) % Kremsi beyaz renkli